100 százalékban magyar gluténmentes élelmiszer-termékcsalád az európai siker küszöbén

201502.26
0

Londonban a Magyar Nagykövetségen mutatkozott be február 25-én szerdán gluténmentes élelmiszereivel a brit kiskereskedelmi képviselőknek, valamint a szaksajtónak a Civita Food Kft. A Nagykövetség és a társaság közös rendezvénye ráirányította a brit és magyar szakmai, valamint üzleti szereplők a figyelmét arra, hogy a nagy-britanniai kereslet milyen fontos kitörési pont a magyarországi élelmiszeripar számára. A Nagykövetség közreműködésének köszönhetően a Civita a megfelelő tekintéllyel indíthatja európai kereskedelmi offenzíváját, amelyben kiváló minőségű magyar élelmiszert juttat az európai piacra. Az exkluzív vacsorát Szabadhegy Péter nagykövet nyitotta meg.

A társaságot azzal a céllal alapította a Vaszkó család, hogy professzionális módszerekkel juttassa piacra a Magyarországon gyártott magas minőségű gluténmentes élelmiszereket. A lisztérzékenység a populáció egyre jelentősebb részénél diagnosztizálható, azonban csak kevés cég tudja megfelelő minőségben kielégíteni a gluténmentes élelmiszerek iránti igényt. A magyar cég fontosnak tartja, hogy termékei a „földtől a fogyasztó asztaláig” nyomon követhetőek legyenek, így garantálja a változatlanul magas minőséget.

A társaság tőkebefektetője a PBG FMC Zrt. – a Jeremie III. program egyik nyertes kockázati tőkealap-kezelője – azért választotta portfólió társaságai közé a Civita Food Kft.-t, mert az egyre erősödő piaci kereslet jelentős megtérülést biztosít majd az alap számára.

A Vaszkó család a GMO és gluténmentes kukorica alapanyagú termékcsaládját egy exkluzív vacsora keretében 2015. február 25-én Londonban a Magyar Nagykövetségen mutatta be. A meghívottak között szerepeltek a helyi áruházlánc vezetői, lisztérzékenységgel foglalkozó alapítványok képviselői, valamint magyar és brit médiumok sajtómunkatársai.

A különleges termékbemutató menüsorát Pataki Péter, a debreceni Ikon étterem séfje készítette el. A mesterszakács speciális, teljes mértékben gluténmentes ételekkel készül erre az alkalomra. A vacsora alapját a cég saját termékei alkották, a nyers alapanyagok egy részét pedig a londoni piacon szerezte be 25-én reggel. A résztvevők többek között olyan gasztronómiai különlegességeket kóstolhattak meg, mint a töltött káposzta sushi, kecskesajtos rántott puliszkagolyó, chilis-lime-os garnélarákkal gazdagított kukoricakrém, desszertként pedig túrógombóc, vargabéles, valamint császármorzsa volt terítéken.

A rendezvényen jelenlévők megismerkedhettek a cég teljes, száz százalékban kukorica alapú termékeinek repertoárjával: különböző fajta tészták, kukoricaliszt, két féle kukoricadara, extra szűz kukoricaolajok . A portfólió és a termékek köre várhatóan tovább bővül, idén itthon és a régióban egyaránt piacra lépnek saját, szintén kukorica alapú, gluténmentes kekszcsaládukkal is.

A Civita Food Kft. jelmondata: „Közelebb a természethez!”. A cég a kiváló minőségű magyar termékcsalád külföldi forgalmazása érdekében az Egyesült Királyságtól Észtországig saját disztribúciós hálózatot épít ki. Ezzel egy időben a vállalat termékei minden nagyobb kereskedelmi áruházláncban is megjelennek majd. Emellett párhuzamosan bővül a hazai forgalmazó helyek köre is, hogy a magyar fogyasztók mind szélesebb köre számára is elérhetőek legyenek a kukorica alapú termékek.

A Vaszkó család tulajdonában lévő cég vallja, hogy a költségeket és az ökológiai lábnyomot is alacsonyan tudják tartani a saját GMO-mentes nyersanyagaikkal, mivel a gabona saját tulajdonban lévő, magyar ültetvényeiken nő, és a föld megművelésétől a kukorica betakarításáig zajló folyamatokat világszínvonalú technológia segíti. A technológia 2012-ben innovációs díjat is nyert. Ezen kívül saját értékesítési csatornával is rendelkeznek, amely nagy segítség a kiskereskedőknek.

A cég egy a termékek előnyeit bemutató videót is készített A kukorica egészségügyi előnyei címmelami a legismertebb közösségi videókat megosztó oldalon bárki számára ingyenesen megtekinthető: www.youtube.com/watch?v=n42gwhR3AQA&feature=youtu.be.

Glutenmentes_teszta - VaszkoGaborCivitaFoodKft
Civita Food Kft. gluténmentes tésztája

Vaszkó Gábor, Civita Food Kft. ügyvezetője

EszterElemer_PBGFMCZrt SzabadhegyPeter_londonimagyarnagykovet
Eszter Elemér, PBG FMC Zrt.

Szabadhegy Péter, londoni magyar nagykövet

CivitaFoodKft VaszkoGaborCivitaFoodKft_ugyvezeto
Gluténmentes tészta és kukoricaolaj

Szabadhegy Péter, Vaszkó Gábor

OrdogBalint_GoodFood_foszerk PatakyPeter_debreceni_Ikon_sef_OrtmannKrisztian
Szabadhegy Péter, Ördögh Bálint, GoodFood Magazin
főszerkesztője
Pataky Péter, debreceni IKON Étterem séfje, Ortmann Krisztián, londoni nagykövetség séfje
Petty_Wood CharlesSmithGroseryTrade
Petty Wood & Co Ltd.

Charles Smith Grosery Trade főszerkesztő,Juhász Attila, Civita Food Kft. értékesítési vezető
Glutenmentes_toltottkaposzta_trio Glutenmentes_gasztro_kulonlegessegek
Gluténmentes töltött káposzta trio

Gluténmentes gasztro-külonlegességek: kukoricakrémleves,
polentahab és grillezett puliszka
Tunde_Ilmane_Melath
Tünde Ilmane-Melath, Civita Food Kft. londoni értékesítési vezető

Fotók:
Tamási Anna (Külgazdasági Iroda - Magyarország Nagykövetsége, London)
Pintér Árpád (Pixeltaster)

Előző:
Következő: