11 millió dolláros befektetést kapott a Commsignia menő amerikai és európai befektetőktől

201908.16
0

Neves nemzetközi befektetők szállnak be a járművek egymás közötti kommunikációjának platformot fejlesztő, az egyik legforróbb magyar startupba.

Azt mondták korábban a Forbesnak, hogy legközelebb már Amerikába megy pénzért a Commsignia. Így is tettek:

11 millió dolláros befektetési kört zártak, melyben a legnevesebb európai és amerikai kockázatitőke-befektetők vettek részt: a Karma Ventures és a Samsung Catalyst Fund vezetésével a Partech, az Inventure, a Credo Ventures és a hazai Day One Capital állt a magyar alapítású startup mögé – tudatta a szerkesztőségnek küldött közleményben a startup. A több mint 3 milliárd forintnak megfelelő összeg smart moneyt is tartalmaz, tehát a pénzen túl kapcsolatrendszert és üzleti, fejlesztési tanácsokat is adnak a befektetők. A befektetésből több mint 100 új, magas hozzáadott értékű munkahely létrehozását tervezi a cég. Az új emberek túlnyomó többségét Budapesten fogják felvenni, de bővíteni tervezik amerikai és ázsiai jelenlétüket is, ez utóbbi főleg sales jellegű feladatköröket jelent – mondták el kérdésünkre.

A legforróbb magyar startupok egyike

A Commsigniáról már korábban is írtunk. A magyar alapítású startup a járműkommunikációs (V2X) piac globálisan meghatározó szereplője, az elmúlt években folyamatosan növelte bevételeit, a 2018-as évet 314 millió forintos bevétellel zárta, mely 34%-al több, mint a megelőző évben.

A 2019. júniusi magazinban megjelent Legforróbb magyar startupok Forbes-listánkra is felkerültek.

A jelenleg 50 fős cég saját hardver- és technológia-független kommunikációs platformját, illetve alkalmazásait kínálja autóipari szereplőknek, illetve okos város projektekhez. A menedzsment már számos vezető autógyártó céggel épített ki partnerséget, és a legtöbb amerikai és európai smart city bevezetésben aktívan részt vesz. Az ő megoldásuk szolgáltatja például Las Vegasban, a jelenlegi legnagyobb amerikai okosváros fejlesztésnél is egy önvezető busz számára a közlekedési információkat, mely alapján a fedélzeti rendszer döntéseket tud hozni.

“A befektetést növekedési terveink megvalósítására fogjuk felhasználni. Büszke vagyok arra, hogy a fejlesztői csapatunk már ma is világszinten az egyik legjobbnak számít a V2X területén. Erre a tudásra és tapasztalatra alapozva kívánjuk bővíteni az erőforrásainkat, és szakembergárdánkat egy rendkívül izgalmas területen, egy rendkívül izgalmas időszakban, amikor aktív részesei lehetünk annak, hogy a technológia valóban a mindennapok részeként tegye biztonságosabbá a közlekedést annak valamennyi szereplője számára” – mondja Kovács József, a Commsignia vezérigazgatója.

A cég már két korábbi befektetési körön túl van: az első befektetés a PBG és a Traction Tribe nevéhez fűződik, őket olyan befektetők követték, mint a Day One Capital, a Credo Ventures, a Power Angels és a Hana Investments. A mostani körben a magyar Day One és a prágai Credo további tőkével támogatta a startupot.

“2016-ban láttuk meg a lehetőséget a Commsigniában, és örömmel látjuk, hogy ma pedig az ország és a régió egyik legnagyobb series A befektetését kapja. Ez nemcsak a V2X technológiában rejlő potenciált jelzi jól, de azt is, hogy a Commsignia csapatában megvan minden, ami a nemzetközi sikerhez kell. Ezen a kihívásokkal teli úton örömmel tartunk a céggel” – mondta el Kákosy Csaba, a jelen befektetési körben is résztvevő Day One Capital ügyvezető partnere.

Forrás: https://forbes.hu/uzlet/commsignia-11-millio-dollaros-befektetest-kapott-a-commsignia-meno-amerikai-es-europai-befektetoktol/

Előző:
Következő: