Kapcsolatépítés a portfólió találkozón

201503.06
0

2015. március 6-án Budapesten került sor a PBG FMC  Zrt.  portfólió találkozójára. A rendezvényen a cégek képviselői három különböző témájú előadást hallgathattak meg, majd egy közös networkingen ismerkedhettek meg egymással, az előadókkal, és oszthatták meg tapasztalataikat, ötleteiket, továbbá építhették kapcsolataikat.

A rendezvényt Eszter Elemér a PBG FMC Zrt. igazgatóságának elnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy a kockázati tőkealap-kezelő célja, hogy a befektetések képviselői között szinergia alakuljon ki, kapcsolatokat építsenek, és az új ismeretségek, ötletek üzletileg inspirálják a résztvevőket.

A megnyitó után dr. Dámosy Bálint ügyvéd osztotta meg a résztvevőkkel az Európai Unió a kockázati tőkebefektetésekkel kapcsolatos szabályrendszerét. A fókuszba azokat a szabályokat helyezte, amelyeket a céltársaságoknak be kell tartania. Dr. Dámosy Bálint számos ellenőrzési tapasztalat bemutatása mellett kitért az EU által végzett ellenőrzések lehetséges következményeire is.

A jogszabályi háttér bemutatását követően dr. Vasa László a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) főigazgató-helyettese ismertette a külkapcsolatok építésének lehetőségeit. Tekintettel arra, hogy a PBG FMC portfólió társaságainak fele különböző iparágakban export típusú bevételre számít, ezért kiemelkedően fontos lehetőség volt számukra az új külügyi doktrína értelmezésének megismerése, amely szerint Magyarországnak személyes jellegű kapcsolatokkal kell stabilizálnia külpolitikáját. Az előadásában ezentúl kifejtette, hogyan tudja támogatni a magyar közigazgatás a hazai startup cégek külföldi piacon való megjelenését. A PBG FMC Zrt. egyik befektetése a Civita Food Kft. 2015. február 25-én tapasztalhatta meg az új külügyi stílus hatékony támogatását. A londoni magyar nagykövetség és a Civita Food közös rendezvénye, amelynek védnöke Szabadhegy Péter Magyarország londoni nagykövete volt, kiváló értékesítési kapcsolatokat hozott a cég számára.

Az utolsó előadásban Kostenszky Eszter a Grants Europe Consulting senior tanácsadója betekintést nyújtott a találkozó résztvevőinek a közvetlen pályázható brüsszeli forrásokba.  A tanácsadó a különböző a kis- és középvállalatok számára elérhető vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatásokat ismertette négy közvetlen brüsszeli forráson keresztül (H2020, AAL, Eurostars, COSME). A prezentáció végén Szabó Balázs szakértő a pályázati anyagok brüsszeli értékelésébe nyújtott betekintést.

A rendezvényen magas résztvevői létszám mellett valósult meg a PBG FMC Zrt.-nek azon célja, hogy a portfóliócégek vezetőinek együttműködése elkezdődjön és értékké váljon.

Előző:
Következő: