Eredményes időszakot zárt a PBG FMC

201409.16
0

A Tőkealap augusztusban három vállalkozással kötött tőkebefektetési megállapodást.Ezek a céltársaságok tevékenységük, eredményességük és az általuk előrevetített pályaív alapján megfelelnek a PBG FMC Tőkealap befektetési politikájában meghatározott elvárásoknak.

Hírös-Vitál Zrt.

Új szénsavas és szénsavmentes ásványvizet vezet be a piacra a Hírös-Vitál Zrt. A cég alapítója és vezérigazgatója 15 éve jelen van a magyarországi kiskereskedelemben. Ez idő alatt szerzett tapasztalataiból épült fel az a kereskedelmi modell, mely biztosítja a telített magyar ásványvíz piacon a termék értékesítésének dinamikáját. A Hírös-Vitál Zrt. a befektetés keretében huszonöt új munkahely létrehozását biztosítja.

eCamino Kft.

Az eCamino egy zarándokok számára optimalizált okostelefon-alkalmazás, egy elektronikus útikönyv. Az applikáció azok számára készült, akik az El Camino néven ismertté vált utat járják. A más néven Szent Jakab-útnak nevezett ősrégi zarándokút a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt, és a maival ellenkező irányban járták be a zarándokok. A mai út Spanyolország Galicia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet, és mintegy 800 kilométer hosszú. Az El Camino egyre népszerűbb: míg az ezredforduló utáni években kb. ötvenezer zarándok vágott neki az útnak, mára ez a szám eléri a kétszázezer főt évente.

Az eCamino alkalmazás alapjául John Brierley „Camino de Santiago” című útikönyve szolgált, amely a legnépszerűbb olvasmány a Szent Jakab út zarándokainak körében.

Az eCamino offline alkalmazás, amelyaz úton lévőket térkép megjelenítésével, hasznos pontok megjelölésével és információkkal segíti, valamint vészhelyzet esetén alkalmas segélykérésre is. Az eCaminonak köszönhetően a zarándokok elektronikus naplót készíthetnek útjukról, spirituális üzeneteket olvashatnak és lehetőségük van erőt meríteni mások úti bejegyzéseiből is. Segít indulás előtt, hazaérkezés után, és tartalomszolgáltatói beviteli felületet is biztosít.

Az applikációt támogatja egy backend megoldás és egy webportál, amely a GPS-alapú okostelefon-alkalmazás ikertestvére. Az alkalmazás elérhető az AppStoreban, a GooglePlay-en és a Windows Phone Store-on egyaránt.

Civita Food Kft.

A PBG FMC tőkebefektetési megállapodást írt alá a Civita Food Kft.-vel. A befektetési összeg első részét 2014 augusztusában folyósították a cég számára. A Civita Food Kft.-t azzal a céllal alapította a már korábbanis sikeres, hasonló vállalkozásokat működtető fiatal közgazdász, hogy professzionális módszerekkel juttassa piacra a Magyarországon és Közép-Európában gyártott magas minőségű gluténmentes élelmiszereket.

A Civita Food Kft. egy aktuális és folyamatosan növekvő piaci igényre felelt a termékcsalád összeállításával, hiszen a gluténintoleranciát a fejlett országok lakosságának egyre jelentősebb részénél diagnosztizálják. A gluténérzékenység jéghegy modellje szerint ugyanis a ténylegesen liszt érzékeny betegek csupán a jéghegy csúcsát jelentik, hiszen valójában a lakosság 30-40 százaléka mutat immunreakciót a glutén összetevőire, melynek fogyasztása így jelentősen megterheli a szervezetüket.

A fenti trendeket és a fogyasztói igényeket figyelembe véve megalkotott termékcsaládot a Civita Food Kft. elsősorban a nyugat-európai piacra vezeti be. A gluténmentes élelmiszer-kereskedelem Európában a legnagyobb „kék óceán” típusú piaci szegmens. A cég a kiváló minőségű magyar termékcsalád külföldi forgalmazása érdekében saját disztribúciós hálózatot épített ki Angliától Észtországig. Ezzel egy időben a Civita Food Kft.   termékei minden nagyobb kereskedelmi áruházláncban is megjelennek.

Előző:
Következő: