Nyílt beszámolót tartottak a Traction Tribe akcelerátorház startupjai

201410.16
0

“A magyar ötletnek helye van a piacon.”

Első alkalommal mutatkoztak be együtt a magyar Traction Tribe startup csapatai a szélesebb nyilvánosság előtt. Néhány perces prezentációjukban bemutatták a piaci visszajelzések alapján fejlesztett terméküket. Beszámoltak továbbá az Egyesült Államokban eddig elért eredményeikről és tapasztalataikról.

Termékeik, illetve szolgáltatásaik a legkülönfélébb célcsoportokat célozzák meg, abban azonban megegyeznek, hogy jól felismerhető piaci igényre válaszolnak, amit a visszajelzések is igazolnak.

Az újítások között akad többek között mobil alapú időpontfoglaló rendszer (Tappointment), otthon használható magzati szívhang-monitor (Remotaid), rendszeres testmozgásra ösztönző mobil alkalmazás (TEP), közlekedés-optimalizáló kommunikációs rendszer (Commsignia), új kommunikációs protokollra épülő üzenetküldő alkalmazás (Opp.io) és közösségi mobil zenei játék is (SongArc).

A csapatok tapasztalata szerint az amerikai piac nyitott a magyar termékekre és fejlesztésekre. „Bár a Szilícium-völgyben sincs kolbászból a kerítés, megfelelő üzleti modell kialakításával és következetes, kitartó munkával komoly sikerek érhetők el. Elindultunk az úton és elismeréseinknek, a fogadtatásnak köszönhetően lépteink egyre csak szaporodnak” – hangzott el az egyik beszámolóban. „A magyar szürkeállománynak mindig helye volt a nemzetközi piacon, és ez a startupokra is igaz. Egy ütős termékkel, a megfelelő akcelerátor és tőkebefektető támogatásával kiegészülve komoly lehetőségeink vannak, és mi élünk ezekkel” – nyilatkozta az egyik startup-tulajdonos.

A PBG FMC Zrt. 2011 óta működő kockázati tőkealap-kezelő. A cég az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogram által biztosított, az Európai Unió támogatásával bevont és magyarországi intézményi befektetők tőkéjét kamatoztatja szakembereinek tudását és tapasztalatait felhasználva. Az alapkezelő célja, hogy az általa befektetett összeg olyan tevékenységet erősítsen, amely export-jellegű bevételt biztosít a céltársaság és Magyarország számára, vagyis a magyarországi erőforrásokkal létrehozott szellemi vagy fizikai termékeket a projekttársaság elsődlegesen külföldi piacon értékesítse. A PBG FMC első befektetése a Traction Tribe. A Traction Tribe alapítói által tervezett stratégia analógiát mutatott a PBG FMC tapasztalatai által igazolt koncepcióval, miszerint érdemes a CEE régióban fellelhető startup-ötletek és csapatok számára intézményes utat biztosítani az amerikai piacra.

A Traction Tribe nagy növekedési potenciálú, de korai fázisban lévő vállalkozások tőke- és kompetenciahiányának pótlására dolgozta ki akcelerációs stratégiáját, amely a megfelelő üzleti modell megtalálása révén skálázható vállalattá formálja át a programba bevont startupokat.

A Traction Tribe az amerikai piacra lépést tőkebefektetéssel, helyismerettel, mentorokkal, valamint egy amerikai értékesítő- és marketingcsapat közreműködésével, továbbá lakó- és irodaterületek biztosításával támogatja. Hatékonysága, ügyvitelének gyorsasága és transzparenciája egyedülálló a hazai befektetési piacon.

A két vállalat együttműködésének megkezdése óta négyszázötletet vizsgált meg a Traction Tribe. Ezek közül került kiválasztásra az a tizenegy innovatív, piaci trendet újraíró, egyedi ötlettel előálló cég, akikkel a Traction Tribe megkezdte a közös munkát.

A Traction Tribe és a PBG FMC Zrt. közösen szervezett nyílt napjának köszönhetően bárki betekintést nyerhetett egy startup-ökoszisztéma működésébe, első kézből kaphatott információt az amerikai piacra lépés folyamatáról, és ismerhetett meg tizenegy startupot, akikről még garantáltan hallani fogunk.

Előző:
Következő: