A PBG FMC tőkebefektetési megállapodást írt alá a Civita Food Kft.-vel. A befektetési összeg első részét a múlt héten folyósították a cég számára. A Civita Food Kft.-t azzal a céllal alapította a korábban is már sikeres, hasonló vállalkozásokat működtető fiatal közgazdász, hogy professzionális módszerekkel juttassa piacra a Magyarországon és Közép-Európában gyártott magas minőségű gluténmentes élelmiszereket.

A Civita Food Kft. a termékcsaládjának összeállításával egy aktuális és folyamatosan növekvő piaci igényre felelt, hiszen a gluténintoleranciát a fejlett országok lakosságának egyre jelentősebb részénél diagnosztizálják. A gluténérzékenység jéghegy modellje szerint ugyanis a ténylegesen lisztérzékeny betegek csupán a jéghegy csúcsát jelentik, hiszen valójában a lakosság 30-40 százaléka mutat immunreakciót a glutén összetevőire, amelynek a fogyasztása így jelentősen megterheli a szervezetüket.

A fenti trendeket és a fogyasztói igényeket figyelembe véve megalkotott termékcsaládot a Civita Food Kft. elsősorban a nyugat-európai piacra vezeti be. A gluténmentes élelmiszer-kereskedelem Európában a legnagyobb „kék óceán” típusú piaci szegmens.

A cég a kiváló minőségű magyar termékcsalád külföldi forgalmazása érdekében saját disztribúciós hálózatot épített ki Angliától Észtországig. Ezzel egy időben a Civita Food Kft. termékei minden nagyobb kereskedelmi áruházláncban is megjelennek.