Az eCamino egy zarándokok számára optimalizált okostelefon-alkalmazás, egy elektronikus útikönyv. Az applikáció azok számára készült, akik az El Camino néven ismertté vált utat járják. A más néven Szent Jakab-útnak nevezett ősrégi zarándokút a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt, és a maival ellenkező irányban járták be a zarándokok. A mintegy 800 kilométer hosszú út Spanyolország Galicia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. Az El Camino egyre népszerűbb: míg az ezredforduló utáni években kb. ötvenezer zarándok vágott neki az útnak, mára ez a szám eléri a kétszázezer főt évente.

Az eCamino alkalmazás alapjául John Brierley “Camino de Santiago” című útikönyve szolgált, amely a Szent Jakab út zarándokainak körében a legnépszerűbb olvasmány.

Az eCamino offline alkalmazás: segíti az úton lévőket térkép megjelenítésével, hasznos pontok megjelölésével és információkkal, valamint vészhelyzet esetén segélykérésre is alkalmas. Az eCaminonak köszönhetően a zarándokok elektronikus naplót készíthetnek útjukról, lehetőségük van erőt meríteni mások úti bejegyzéseiből, továbbá spirituális üzenetek is segítik őket. Segít indulás előtt, hazaérkezés után, és tartalomszolgáltatói beviteli felületet is biztosít.

Az applikációt támogatja egy backend megoldás és egy webportál, amely a GPS-alapú okostelefon-alkalmazás ikertestvére. Az alkalmazás elérhető az AppStore-ban, a GooglePlay-en és a Windows Phone Store-on egyaránt.

2014. november 6. – Az eCamino alkalmazás elnyerte az Év Térinformatikai alkalmazás különdíját.