Újabb befektetést hajtott végre a PBG FMC Zrt.

201411.12
0

A tőkealap-kezelő a közelmúltban a Dunai Úszómű Fejlesztő Kft.-vel kötött tőkebefektetési megállapodást, mellyel együtt eddig a növekedési alap jegyzett tőkéjének 58,89%-a került kihelyezésre.

A Dunai Úszómű Fejlesztő Kft. alapítói a Budapesti Műszaki Egyetemmel és a Delft University of Technology-val együttműködve egy moduláris, beton úszómű-rendszer méretezési és integrációs eljárásrendjét fejlesztik ki. Az így elkészülő kézikönyv akadémiai tudáson alapul, és a világon ma fellelhető összes jó gyakorlatot egyesíti magában. Az elkészülő módszertan kiváló viszonyítási alap lehet a városi szabályozást megalkotó testületek számára, és „dobozos termék” azoknak az ingatlanfejlesztőknek, akik folyóvízre kívánnak építeni.

Az elkészülő kézikönyv alapján egy statikus és egy építész megtervezhet egy akár több ezer négyzetméter felületű úszó szigetet. Az úszó sziget – floating platform – alkalmas arra, hogy köz- és privát funkciókat telepítsen rá az adott település vezetése, vagy az erre vállalkozó fejlesztő. A ma ismert funkciók között megtalálható múzeum, konferenciaterem, hangversenyterem, lakóingatlan, illetve gasztronómiai és kulturális egység is.

A nemzetközi városfejlesztési stratégiák trendje jól láthatóan a vízre település, és a vízhez közeledés irányába halad. A termék célcsoportjában megtalálhatóak a nemzetközi ingatlanfejlesztők, valamint állami és önkormányzati szereplők is. A nemzetközi tervezői gyakorlatban nincs olyan szabványrendszer, mely alkalmas lenne egy ilyen úszó sziget megtervezéséhez biztos alapokat és kereteket adni a tervet készítő mérnökök számára. A Dunai Úszómű Fejlesztő Kft. célja, hogy az általa létrehozandó méretezési eljárásrend egy nemzetközileg elfogadott, az úszó szigetekre vonatkozó szabványrendszer alapjává váljon.

A termék igen magasan pozícionálható árazás tekintetében, hiszen az ingatlanpiaci trendek mutatják, hogy a víz közelsége minden esetben növeli az adott területek értékét, ezért a DUF terméke – amely lehetővé teszi ezeken a víz közeli területeken egy új „beépítetlen telek” létrehozását – jelentős értéket képvisel.

Fontos eleme a DUF által létrehozandó eljárásrendnek, hogy eleve megteremti a lehetőségét, hogy az adott úszó sziget tervezése és kivitelezése során a fejlesztő felhasználja az összes vízben megtalálható, és ahhoz kapcsolható megújuló energiaforrást. Ezáltal az úszó szigetekre telepítendő létesítmények(ön)fenntarthatóságára is kínál technológiai megoldást. A kézikönyv a városfejlesztési beruházásokra, az eddig érintetlen és hozzáférhetetlen területek fejlesztésére teremt új lehetőséget, valamint országhatárokon átívelő vízi közlekedési- és turisztikai fejlesztési lehetőségeket alakít ki.

Összefoglalva: A Dunai Úszómű Fejlesztő Kft. innovációja akadémiai alapokon nyugvó, meglévő európai rész-szabványokat integráló új szerkesztési elv, melynek bevezetésével magasabb minőségi szintre emeli a folyóvízen történő ingatlanfejlesztés és -építés lehetőségeit, kultúráját. A Dunai Úszómű Fejlesztő Kft. tevékenysége és üzleti célkitűzései egybevágnak a PBG FMC Zrt. befektetési politikájával, így megfelelően bővítik a tőkelalap-kezelő diverzifikált portfóliójában megtalálható befektetések sorát.


Előző:
Következő: